SAP HR modul támogatása

Cégünk ügyfélszolgálata az általánosan használt SAP modulokon felül SAP HR – bérszámfejtés támogatást is végez ügyfelei számára.

Az SAP HR modul támogatási igénye alapvetően különbözik a hagyományos SAP moduloktól, tekintettel arra, hogy a rendszerben a sűrűn kiadott jogszabályi változásokat hónapról hónapra követni kell.
Ügyfeleink munkájának megkönnyítése érdekében a HR modul támogatására kidolgoztunk egy olyan egyedi konstrukciót, melynek révén ügyfeleink mentesülnek a változások költséges és nehézkes érvényre juttatásától, és az SAP ajánlásainak megfelelően működő rendszer számukra folyamatosan rendelkezésre áll. Az alábbi folyamatábra szemlélteti a SAP HR rendszeres törvényi követés kezelése támogatási folyamatot

HRsupportprocessv

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy az SAP HR moduljának támogatása milyen lépésekből áll, milyen egyéb szolgáltatásink vehetők igénybe a munka megkönnyítéséhez, illetve bemutatjuk a részletes folyamatokat.

A HR modul támogatási igénye a következő két csoportba sorolható:

– Eseti alkalmazás támogatás
– HR modul törvényi követése (bérszámfejtés)

Eseti alkalmazás támogatás

A HR modullal kapcsolatos eseti ügyekben – felhasználói kérdés, oktatás, változás kérelem, probléma – HostLogic az egyéb moduloknál alkalmazott „normál” támogatási folyamat szerint jár. A támogatást mindazon ügyfelek igénybe vehetik, akik rendelkeznek SAP támogatási szerződéssel.

Törvényi követés

SAP feladatai
Az SAP HR moduljához havi rendszerességgel ad ki frissítő csomagot. A frissítő csomag tartalmazza a törvényi változások követését, és ezek rendszerbe illesztése teszi lehetővé a rendszer használhatóságát. A frissítő csomagnak minden hónapban be kell kerülnie a rendszerbe, amennyiben az adott törvényi változás a rendszer használóját érinti.
A csomag elkészültéről illetve elérhetőségéről az SAP minden HR modult használó ügyfelét illetve regisztrált felhasználóját e-mailben értesíti. A szükséges dokumentumok az SAP honlapjáról letölthetőek. A csomag tartalmazza nem csak az adott ország, hanem az adott régióhoz kapcsolódó módosításokat is.

Ezt a szolgáltatást az SAP a szoftverkövetési díjat megfizető ügyfelei számára külön térítés nélkül nyújtja.

HostLogic feladatai
A programcsomag letöltése után a következő tevékenységeket kell elvégezni ahhoz, hogy a módosítások a használt SAP szoftver rendszerbe bekerüljenek. Ezek a tevékenységek különböző szakértelmet kívánnak.
a) Szoftvercsomag technikai betöltése
A publikált szoftver csomagot technikailag be kell juttatni az SAP rendszerbe. Ezt a tevékenységet az SAP bázis technológiáját ismerő informatikai szakemberek tudják megtenni. HostLogic ezt a tevékenységet az SAP Üzemeltetési szerződéssel rendelkező ügyfelei számára külön díjazás nélkül végzi el.
b) Tanácsadói követő tevékenységek
A törvényi követés technikai betöltése után szükség van a funkcionális beállításokra is ahhoz, hogy a törvényi követést kezelő szoftvercsomag teljes körűen, az adott vállalatra megfelelően működjön. A funkcionális beállításokat az SAP HR modulját, illetve a törvényi, üzleti környezetet ismerő szakember, tanácsadó tudja elvégezni. HostLogic ezt a tevékenységet az SAP HR támogatási szerződés alapján végzi.

Újdonság: A felhasználói dokumentációk a HostLogic WEB oldaláról rendezett formában elérhetőek jogosultsággal rendelkező ügyfeleink számára.

Ha felkeltette érdeklődését SAP HR modul támogatási szolgáltatásunk,