HostLogic Zrt. |

SAP Business One Bérszámfejtés és HR bővítmény

 

A PRÉMIUM4sbo bővítmény kiegészíti az SAP Business One (SBO) termékét munkaügyi, illetőleg bér- és adóelszámolási funkcionalitással.

 

A PRÉMIUM4sbo fókuszában a havi bérszámfejtés támogatása áll, de természetesen megvalósítja mindazokat a feladatokat, melyek akár a bérszámfejtés előtt – annak végrehajtása érdekében szükségesek –, akár a bérszámfejtés után mint kötelező vagy szükséges követő tevékenységek merülnek fel. A továbbiakban a PRÉMIUM4sbo bővítmény funkcionális komponenseit részletezzük.

 

Személyügyi törzsadatok karbantartása


A személyügyi törzsadatokat szakmai szempontok alapján csoportosítva több adatbeviteli képernyőn lehet rögzíteni. Az egyes tipikus személyügyi folyamatokat (pl.: jogviszony létesítés, jogviszony megszüntetés) intézkedések támogatják, melyek az adatbevitel érdekében – esetenként ajánlott adatmező értékekkel kitöltve – megjelenítik a karbantartani szükséges képernyőket. Bizonyos adatmezők kitöltése fix, vagy a felhasználó által megadható értéktáblák segítik (lásd: Kódtár).

 

A számos adatbeviteli képernyő közül kiemelést érdemelnek

 

 • Munkajog: A dolgozó és jogviszonyának alapadatai;
 • Járulékok: A járulékszámfejtést meghatározó dolgozói adatok;
 • Adózás: Az adó- és adóelőleg számfejtést meghatározó dolgozói adatok;
 • Tagságok: pl: a magánnyugdíj pénztári tagsággal összefüggő dolgozói adatok.
 •  

   Jogcím törzs kezelése


  A program rendkívüli rugalmasságát teszi lehetővé a bérszámfejtésben használatos juttatás és elvonás jellegű jogcímek szabadon paraméterezhető kezelése. A program eleve tartalmaz egy terjedelmes és széles körben alkalmazható, pontosan beállított jogcím gyűjteményt, de ez a készlet bővíthető és valamennyi jogcím paraméterezése módosítható. A jogcímek paraméterezése több adatbeviteli képernyőn valósítható meg. Az egyes paraméterek értékei értéktáblából választhatók ki. A paraméterezéssel meghatározható az egyes jogcímek viselkedése a kiszámolási eljárásukon túl az adózásban, a járulékképzésben és számviteli szempontból, stb.


  Bérszámfejtés és kifizetés adminisztráció


  A bérszámfejtés komponens tartalmazza a bérszámfejtés előkészítése keretében szükséges adatrögzítési lehetőségeket és a bérszámfejtés tényleges számolási eljárásait:

   

 • Módosíthatók és bővíthetők, tartósan és eseti jelleggel egyaránt az egyes dolgozók számfejtésében érvényesülő jogcímek;
 • Rögzíthetők a dolgozók távollétei illetőleg a munkarendjüktől való eltérő munkavégzés részletes időadatai.
 •  

  Egy adott hónapon belül több kifizetés is lebonyolítható és az egymást követő kifizetések figyelembe veszik a korábbi bérszámfejtési eredményeket.
  A bérszámfejtés tényleges számolási művelete és egy adott elkülöníthető kifizetés akár egyetlen dolgozóra, akár a dolgozók meghatározható szempontok szerinti csoportjára végrehajtható.

   

  Riportok és lekérdezések


  Számos riport (lista) és lekérdezés támogatja a személyügyi és bérszámfejtési feladatok végrehajtását. Az egyes riportok az elindításukat megelőzően paraméterezhetőek, az eredményük megtekinthető a képernyőn, természetesen kinyomtathatók és további szolgáltatásként MS Word és MS Excel formátumba is exportálhatók. A riportok sajátos csoportját képezik azok, melyek elektronikus adatállományt állítanak elő valamely adatszolgáltatás érdekében.

   

  A riportok főbb csoportjai a következők

   

 • Az egyes kifizetések lebonyolítását közvetlenül támogató riportok;
 • A havi szükséges és kötelező adatszolgáltatások;
 • Az éves adó és járulék adatokat tartalmazó adatszolgáltatások;
 • A személyügyi folyamatokat támogató eseti lekérdezések;
 • Alap és törzsadatok rugalmas lekérdezései.
 •  

  Bérszámfejtési eredmények könyvelése


  A bérszámfejtési eredmények könyvelési tételeinek előállítása az un. Hónap zárás funkció részeként automatikusan megtörténik. A könyvelési tételeket a program a személyügyi törzsadatok között eltárolt dolgozó specifikus és a jogcím törzsben eltárolt jogcím specifikus kontírozási paraméterek alapján hozza létre. A kontírozási paraméterek meghatározásakor az SBO számlatükrét alkalmazza a program.
  A könyvelési tételek feladása az SBO számviteli modulja felé egy adott riport futtatásával végezhető el.
  Az egyes tárgyhónapok zárását és elsődleges könyvelési rendezését követően nyílik lehetőség az un. bérfelosztás végrehajtására. A bérfelosztás további adatrögzítést igényel mely meghatározza dolgozónként összegszerűen, időarányosan, vagy százalékosan a felosztási könyvelési tételeket. Az adatrögzítés befejezése után egy megfelelő riport segítségével feladásra kerülnek a bérfelosztási könyvelési tételek az SBO számviteli modulja felé.


  Paraméterezés


  A program számos funkcióját alapvető program paraméterek befolyásolják és támogatják azok helyes működését. A program paramétereket a PRÉMIUM4sbo telepítését követően kell meghatározni, melyet néhány adatbeviteli képernyő tesz lehetővé.

   

  Egyéb adottságok és jellemző


  Szakmai jellemzők

   

 • A program az adóelőleg számítás során dolgozónként meghatározható módon göngyölített vagy adott esetben a vonatkozó jogszabályban megfogalmazott nem göngyölített módon számolja a tárgyhavi adóelőleget;
 • Havi- és órabér alapú illetőleg megbízásos jellegű elszámolások egyaránt lehetségesek;
 • Számos automatizmussal támogatja a program a bérszámfejtő munkáját akár az adatrögzítés, akár a bérszámfejtés vagy a zárlati feladatok végrehajtása során;
 • A dolgozói időadatok kezelése tekintetében a program az un. negatív időadat rögzítési szemléletmódot alkalmazza. Minden tárgyhónap zárásakor a program felkészül a következő tárgyhónapra úgy hogy feltételezi az egyes dolgozók munkarendjük szerinti munkavégzését. Az időadat rögzítésnek a munkarend szerinti munkavégzéshez való eltérés meghatározására kell szorítkoznia. Ilyen értelemben a távolléteket és munkarendtől való eltérő munkavégzéseket (pl: túlóra) kell rögzíteni;
 •  

  Üzemeltetési jellemzők

   

 • A PRÉMIUM4sbo mint SBO bővítmény az SBO keretei között kliens/server architektúrában működik, az igényelt műszaki feltételek megegyeznek az SBO által támasztott igényeknek;
 • A program által alkalmazott adatbázis környezet integráns részét képezi az SBO adatbázisának;
 • A program jogszabály követő frissítései az SBO verzió változásaitól függetlenül a jogszabály-változásokhoz igazodóan külön eljárásban telepíthetők;
 • A PRÉMIUM4sbo bővítmény (angolul: add-on) az SBO fejlesztő eszközének (SDK-Software Development Kit) segítségével készült és teljes integritást valósít meg az SBO termékkel;
 •  

     

  <– vissza a SAP Business One oldalra

   

  Ha felkeltette érdeklődését az SAP Business One Bérszámfejtés és HR bővítmény,

   

    

   

   

  Rendezvények

  SAP ügyfelek GDPR felkészülése - webinár

  Ismerje meg a A HostLogic speciális GDPR audit szolgáltatását SAP ügyfelek számára.

  tovább...

  AZ S4HANA, A 4. GENERÁCIÓS SAP RENDSZER BEMUTATÁSA AVAGY IPARI FORRADALOM AZ INFORMATIKÁBAN

  2017. november 8-i rendezvényünkün ellvisszük Önt az SAP világába, és tematikus előadásaink keretében megismerheti a 4. generációs digitális vállalatirányítást, adatelemzést és ügyfélélményt.

  tovább...

  összes esemény

  Köszönjük érdeklődését! Kérjük, adja meg az alábbi információkat, és hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel!


  A *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges

  Kérem töltse ki a szükséges mezőket!

  Nem megfelelő e-mail cím!