HostLogic Zrt. | SAP FAQ - Gyakori kérdések

FAQ - Gyakori kérdések

Mi az ASP? Hasonlítható-e az ASP egyéb szolgáltatásokhoz? Értem az ASP definícióját. De miért van rá szükség? Mit jelent az, hogy az ASP „több, mint szoftver”? Kell-e szoftvereket telepíteni az ügyfélnél? Mivel kell rendelkeznünk, hogy igénybe vehessük? Milyen csatornán vehető igénybe az ASP? Biztonságos-e az Internetes kapcsolat? Milyen elemeket tartalmaz a HostLogic ASP-szolgáltatása? Igénybe vehetők az egyes elemek külön-külön? Mennyi ideig tart az ASP „bevezetése”? Kinek éri meg az ASP-t igénybe venni? Hogyan garantálja a HostLogic az adataim biztonságát? Mi az az SLA? Miben különbözik az ASP az outsourcingtól? Milyen előnyei vannak az ASP-nek? Mi van, ha már van létező szoftver-licencem? Hol vannak a szerverek elhelyezve? Milyen szoftvereket szolgáltat a HostLogic? Tudok-e nyomtatni a helyi nyomtatókra? Mi történik, ha megszakad a kapcsolat? Milyen hardver eszközöket használ a HostLogic? Mi a havi díj alapja? Miért nyitnak a nagy szoftvergyártók az ASP-piac felé? Szeretném ASP-ben igénybe venni a jelenleg használt alkalmazásaimat. Lehetséges ez? Viszonteladóként ASP-licenceket szeretnék értékesíteni. Lehetséges ez? Milyen sávszélesség szükséges a szolgáltatás igénybevételéhez? Letölthetők-e a szolgáltatott szoftverek a felhasználó gépére? Milyen támogatást kapok a használat során? Mi az ASP jövője? Honnan érhető el az ASP szolgáltatás? Speciális üzleti igényeim vannak, hogyan elégíthetők ki az ASP keretein belül? Mi a Smart Enterprise™? Melyek a Smart Enterprise™ előnyei?

Mi az ASP?

Az ASP az angol Application Service Provision rövidítése. Magyarul alkalmazás-szolgáltatást jelent. Lényege, hogy az ügyfél egy kommunikációs vonalon keresztül veheti igénybe a szolgáltatott szoftvereket havi díj ellenében.


vissza

Hasonlítható-e az ASP egyéb szolgáltatásokhoz?

Igen. Lényegét tekintve ugyanaz, mint például az áram-, víz-, telefon- vagy gázszolgáltatás. A szolgáltató minden feltételt biztosít az igénybevételhez. A szoftvert csupán használni kell, nincs szükség költséges beruházásra és üzemeltetésre.


vissza

Értem az ASP definícióját. De miért van rá szükség?

A HostLogic rendszerei egyszerre több ügyfelet is képesek kiszolgálni, az ügyfélnek így nem kell túlméretezett rendszert üzemeltetni annak minden nyűgével együtt.
A méretgazdaságosság elvén tehát mindkét félnek megéri az ASP-konstrukció.


vissza

Mit jelent az, hogy az ASP „több, mint szoftver”?

Az ASP-ben a többlet az: informatika. Nem csupán a szoftverek licencéhez, hanem teljes, működő rendszerhez jut az ügyfél. A szolgáltatónál felállított számítógépeken futó, előre beállított és folyamatosan felügyelt rendszert csupán használni kell.


vissza

Kell-e szoftvereket telepíteni az ügyfélnél?

Nem. Az ASP igénybevételéhez az ügyfélnek csupán egy böngészővel kell rendelkeznie, annak felületében jelenik meg a szolgáltatott alkalmazás.


vissza

Mivel kell rendelkeznünk, hogy igénybe vehessük?

Csupán egy helyi hálózatra, és a böngészőt futtatni képes munkaállomásokra van szükség.
Ezek birtokában minden nehézség nélkül használható a távolban futó üzleti alkalmazás.


vissza

Milyen csatornán vehető igénybe az ASP?

Ügyfél és szolgáltató között az igénybevétel időtartama alatt kommunikációs kapcsolatnak kell lennie. Ez megvalósulhat az Interneten keresztül (bérelt vonalas Internet, dial-up, ISDN, ADSL) vagy közvetlen, bérelt vonalas összeköttetéssel egyaránt.


vissza

Biztonságos-e az Internetes kapcsolat?

Igen. Internetes igénybevétel esetén ügyfél és szolgáltató között egy úgynevezett VPN (Virtual Private Network) kerül kialakításra, ami lényegében egy titkos "alagutat" jelent. Az ebben a csatornában zajló kommunikáció csakis az ügyfél és a HostLogic között értelmezhető.


vissza

Milyen elemeket tartalmaz a HostLogic ASP-szolgáltatása?

A szolgáltatásba (és annak havi díjába) a következő elemek tartoznak:
- Szoftver licencek
- Az igénybevett szoftver legális licenceinek használati joga
- Hardver
- A szolgáltatott rendszert futtató igen komplex környezet a HostLogic-nál
- Adatközpont
- A hardverelemek elhelyezésének helye
- Kommunikációs kapcsolat
- A HostLogic biztosítja a legmegfelelőbb igénybevételi módot
- Implementáció
- A szolgáltatott rendszer az ügyfél igényeinek megfelelő testreszabása
- Üzleti tudás
- Több évtizedes tapasztalatok megosztása az ügyféllel
- Rendszerfelügyelet
- A HostLogic folyamatos felügyelete és az alkalmazás támogatása
- Oktatás
- A rendszer használatának felhasználói oktatása


vissza

Igénybe vehetők az egyes elemek külön-külön?

A szoftver-licencek kivételével mindegyik elem külön-külön is igénybevehető a HostLogic szolgáltatásaként.


vissza

Mennyi ideig tart az ASP „bevezetése”?

Az ASP, lényegéből adódóan, rendkívül lerövidíti a bevezetéshez szükséges időt. Még olyan komplex rendszer esetében mint az SAP is tartható a 6-8 hetes bevezetési időszak.


vissza

Kinek éri meg az ASP-t igénybe venni?

Mindenkinek, aki az alaptevékenységén kívül eső informatikát nehézkesen és drágán üzemelteti, aki havi költség fejében akar szoftvert kapni, aki nem ért az informatikához de üzlete működéséhez nélkülözhetetlen a használata, aki komplex rendszert akar igénybe venni de saját erőből képtelen felépíteni, aki profikra akarja bízni az informatikáját.


vissza

Hogyan garantálja a HostLogic az adataim biztonságát?

Az üzleti adatok fontosak és bizalmasak. A HostLogic többszintű védelmet biztosít. Ezek többek közt az alkalmazás és hálózati szintű védelem, a hozzáférési jogok korlátozása, az adattárolók biztonságos elhelyezése, biztonsági másolatok készítése. Jogi vonatkozásban pedig SLA-nk nyújt garanciát.


vissza

Mi az az SLA?

Az SLA az angol Service Level Agreement kifejezés rövidítése. Magyarul Szolgáltatási Szint Szerződést jelent. A szolgáltatásnak az ügyfél igényeihez jól alkalmazkodó különböző szintjei vannak. A szolgáltatás igénybevevőjével SLA-t kötünk, amely a szolgáltatás szintjét és minőségét komoly jogi kitételeket tartalmazó formában garantálja.


vissza

Miben különbözik az ASP az outsourcingtól?

Az outsourcing nem más, mint az ügyfél birtokában lévő eszközök kihelyezése. Az ASP a szolgáltató eszközeinek használatba vételét jelenti. A használt szoftverek licenc-jogai az ASP birtokában vannak, az ügyfél csupán használja azokat.


vissza

Milyen előnyei vannak az ASP-nek?

Az ASP legfontosabb előnyei:
- Csak az alaptevékenységgel kell foglalkozni
- Beruházás helyett jól tervezhető havi költség
- Pár hét alatt bevezethető
- Igény szerint méretezhető
- Bárhonnan elérhető
- Biztonságos
- Platform-független


vissza

Mi van, ha már van létező szoftver-licencem?

A már meglévő szoftver-licenc a szolgáltatásba „behozható”. A szolgáltatás ára a meglévő licenc árával csökken. A szolgáltatás igénybevétele után a szoftver-licenc az ügyfél birtokában marad.


vissza

Hol vannak a szerverek elhelyezve?

A szolgáltatáshoz szükséges hardverelemek, alkalmazás és adatbázis szerverek az Euroweb adatközpontjában vannak elhelyezve. Ez egy fegyveres őrrel védett terület, ahol a biztonságos üzemeltetéshez minden feltétel adott, hosszabb áramkiesés esetére saját generátor áll rendelkezésre.


vissza

Milyen szoftvereket szolgáltat a HostLogic?

A HostLogic két legjelentősebb terméke a SmartEnterprise™ és a SmartOffice. Termékskálánkkal egy cég működéséhez szükséges teljes informatikai skálát az irodai alkalmazásoktól az ügyviteli szoftverekig biztosítani tudjuk.


vissza

Tudok-e nyomtatni a helyi nyomtatókra?

Igen. Bár a szoftverek nem helyben futnak, csupán a megjelenítő felület áll az ügyfél rendelkezésére, a nyomtatás az ügyfél nyomtatóira történik.


vissza

Mi történik, ha megszakad a kapcsolat?

A kapcsolat helyreállása után az alkalmazás abban az állapotban várja a felhasználót amiben éppen dolgozott a kapcsolathiba előtt. Az kapcsolat pillanatnyi megszűnésével tehát az alkalmazás nem áll le.


vissza

Milyen hardver eszközöket használ a HostLogic?

A HostLogic, partnerszerződésének megfelelően a szolgáltatás ellátására nagy megbízhatóságú IBM eszközöket használ.


vissza

Mi a havi díj alapja?

Az ügyfél a tárgyhónapot követően, utólag egyenlíti ki a számlát. A havi díj alapja a felhasználók száma. A felhasználók száma hónapról hónapra változhat.


vissza

Miért nyitnak a nagy szoftvergyártók az ASP-piac felé?

A szoftvergyártók számára az ASP új piaci szegmenset jelent. A méretgazdaságosság elvén lehetőségük nyílik termékeik eljuttatására olyan területekre, ahová hagyományos konstrukcióban nem jutottak volna be. Az ASP, mint felkészült és a szoftvergyártók által auditált szolgáltató, garantálja a nagybonyolultságú szoftverek professzionális üzemeltetését, növeli az ügyfél-elégedettséget.


vissza

Szeretném ASP-ben igénybe venni a jelenleg használt alkalmazásaimat. Lehetséges ez?

Nem. Az ASP-modell létezése nem jelenti automatikusan azt, hogy minden szoftver alkalmas a szolgáltatásra. Ennek technológiai és üzleti okai is vannak.
Ugyanakkor a HostLogic termékeit igénybe vevő ügyfeleinknél egyedi megállapodás alapján elképzelhető egyéb szoftverek szolgáltatása is.


vissza

Viszonteladóként ASP-licenceket szeretnék értékesíteni. Lehetséges ez?

A HostLogic szolgáltatása egyedi megállapodás alapján viszontértékesíthető.


vissza

Milyen sávszélesség szükséges a szolgáltatás igénybevételéhez?

A szolgáltatás megfelelő színvonalú igénybevételéhez az ügyfél és a HostLogic között dedikált sávszélességre van szükség. Ez az igénybevett alkalmazástól, a felhasználók számától és gyakorlatától függ. A HostLogic egzakt módszerrel rendelkezik a szükséges sávszélesség megállapítására.


vissza

Letölthetők-e a szolgáltatott szoftverek a felhasználó gépére?

Nem. A szolgáltatott szoftvereket csak az ASP-szolgáltatón keresztül lehet igénybe venni.


vissza

Milyen támogatást kapok a használat során?

HostLogic a használat során a szolgáltatás részeként, az SLA megállapodásban részletezett szinten, teljes körű támogatást biztosít az ügyfél részére. Ez a rendszer- és az oktatott felhasználók esetében alkalmazás-támogatást jelent. A rendszeres mentés, vírusvédelem, verzióváltás, szükség esetén adat-visszaállítás a szolgáltatás része.


vissza

Mi az ASP jövője?

Egybehangzó előrejelzések szerint a piaci szereplők mind nagyobb számban választják az informatika igénybevételének eme egyszerű és költséghatékony modelljét.


vissza

Honnan érhető el az ASP szolgáltatás?

Az Internetnek köszönhetően a szolgáltatásként igénybevett irodai vagy üzleti szoftver a világ bármely pontjáról biztonságosan igénybe vehető.


vissza

Speciális üzleti igényeim vannak, hogyan elégíthetők ki az ASP keretein belül?

A speciális igények – egyedi üzleti folyamatok, beállítások – a rendszer bevezetésének fázisában valósíthatók meg. A szolgáltatott sablonhoz képest körülbelül 20 százaléknyi módosítás végezhető el a bevezetés részeként. A további igények egyedi megállapodás alapján valósíthatók meg.


vissza

Mi a Smart Enterprise™?

A Smart Enterprise™ egy SAP-alapú megoldás. 
A megoldás az SAP kulcsrakész template-jén alapul, lehetővé téve a kis- és középvállalatok számára is a nagyvállalati világban már bizonyított és jól bevált SAP használatát.
A Smart Enterprise™ az SAP és a HostLogic több éves fejlesztéseit, legjobb üzleti gyakorlatát tartalmazza. A Smart Enterprise™ előnye, hogy akár saját üzemeltetéssel, akár ASP konstrukcióban is igénybe vehető a HostLogic szolgáltatásaként. 


vissza

Melyek a Smart Enterprise™ előnyei?

A Smart Enterprise™ a rendelkezésre álló sablon alapján igen hamar és jó hatásfokkal bevezethető, és akár saját üzemeltetéssel, akár az ASP üzleti modelljét alkalmazva, költséghatékony módon üzemeltethető.
A Smart Enterprise™-ban egyaránt létrehozható magyar, angol vagy német vállalat.
A Smart Enterprise™-ban rendelkezésre áll az objektumszintű termelésirányítás és a projecttervezés.


vissza

 

Hírek

 • SAP S/4HANA rendszer bevezetése

  A Budapest Airport Zrt. használatba vette az SAP S/4HANA megoldását, melyet cégünk tanácsadói vezettek be.

  tovább...
 • A HostLogic csatlakozott a Techwave nemzetközi cégcsoporthoz

  A HostLogic Zrt. 2016 szeptemberétől csatlakozott a Techwave nemzetközi informatikai szolgáltató cégcsoporthoz

  tovább...
 • Újabb elismerések a HostLogic-nak

  A HostLogic a középvállalati SAP Business All-in-One kategóriában is átvehette 2015. évi eredményei alapján a legjobb partnernek járó díjat

  tovább...
 • A legtöbb új SAP Business One ügyféllel a HostLogic büszkélkedhet 2015-ben

  Partnerdíjat kapott az SAP Business One üzletág

  tovább...
 • Riporthegyek helyett Üzleti Intelligencia

  SAP HANA alapú Üzleti Intelligencia megoldásra váltja korábbi szigetmegoldásait az Euronics Műszaki Áruházlánc. Fajcsi Róbert kereskedelmi ügyvezető igazgató a váltáshoz vezető útról és a remélt eredményekről beszél.

  tovább...
 • Jöhetnek a magyar Amazonok

  A nemzetközi viszonylatban már régóta piacvezetőnek tekintett Hybris Platform új szereplő a magyar e-kereskedelmi rendszerek között. Itthon már folyamatban van az első bevezetés, amelyet a HostLogic Zrt. végez, az első SAP által minősített Hybris-szakértő partnercég Magyarországon.

  tovább...
 • Az SAP újra elismerte a HostLogic világszínvonalú teljesítményét

  A magyar cég hazánkban első, a világon 14. SAP partnerként megkapta az SAP HANA szolgáltatói minősítést, miközben 12 éve őrzi kiváló SAP Hosting partneri címét is.

  tovább...

összes hír

Rendezvények

AZ ÜGYFÉLÉLMÉNY A KÖVETKEZŐ "NAGY DOLOG"

2018. július 24-én bemutatjuk az SAP Customer Experience termékpalettáját – NEM CSAK SAP ÜGYFELEKNEK!

tovább...

SAP ügyfelek GDPR felkészülése - webinár

Ismerje meg a A HostLogic speciális GDPR audit szolgáltatását SAP ügyfelek számára.

tovább...

összes esemény

Köszönjük érdeklődését! Kérjük, adja meg az alábbi információkat, és hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel!


A *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges

Kérem töltse ki a szükséges mezőket!

Nem megfelelő e-mail cím!